luni, 15 decembrie 2008

Povestea fisei


Exista diverse tipuri de fise: monezi de 10 bani, 50, de bagat sa-ti iei un bilet de autobuz sau o cafea, si mai sunt fisele care cad. Fisele niciodata nu cad, pica:) Sunt la fel ca fructele dintr-un pom fructifer, pe care nu poti sa le culegi, doar sa le lasi sa pice, pentru ca o fisa nu va pica niciodata cand vrei tu. Degeaba se uita si vulpea la cascaval, daca ti-e foame si stai langa pom, sigur n-o sa pice niciun mar. Fisa-i hoata. Cand te astepti mai putin, hop si ea! uneori te loveste in moalele capului, atunci doare incat nici nu stii ce te-a lovit. Daca totusi a picat, intrebarea e: ce faci cu fisa? e posibil sa fie insa prea tarziu, la fel ca si un mar, daca pica si e stricat, degeaba a mai picat.


Exploatarea fisei: tot te-au cadorisit fortele gravitationale cu ea, ce faci? De obicei, o tii doar pentru tine, pe principiul "my preciouuussss", alteori o fluturi benevol pe sub mustatile vecinului, doar-doar i s-o imbolnavi capra de icter, insa folosita la timp, fisa e valuta forte. Fisa nu se va devaloriza niciodata; rar stiu si altii ca tu detii fisa; fisa nu e impozabila, nici tezaurizabila, dar poate fi vanduta; fisa n-o poti juca la bursa, dar ii poti juca pe altii. Important e sa pice (si s-o poti duce):P





2 comentarii:

  1. Da, insa cateodata atunci cand pica ia forma unei nicovale, sau a unui obiect cu o masa apropiata care te loveste cu precizie milimetrica in moalele capului. Ca atunci cand iesind pe usa de la un examen iti dai seama ca ai gresit un calcul. Si nu orice calcul ci unul banal.Care conteaza.Mult.Sau atunci cand dupa ce ai asamblat o chestie mecanica mai complicata iti raman piese. (I know, funny). Al caror rol il intelegi, evident, dupa ce ai strans ultimul surub. :) Dar, totusi mai bine mai tarziu decat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Florin-:)) right your are, da' asta, mai tarziu decat niciodata, vine la pachet si cu unghiuta infipta-n beregata. nu?:))

    RăspundețiȘtergere