vineri, 5 decembrie 2008

Anca Parghel

Am aflat mai devreme ca Anca Parghel s-a stins din viata azi de dimineata, la Spitalul Judetean din Timisoara. Mai multe informatii, aici. Vad ca deja micul articol de pe wikipedia a fost up-datat. "Anca Parghel [...] was a Romanian singer." Io am inca vii pe retina imaginile din emisiunea lui Maruta, cand in emisiune era si madam Carmen Hara, si, desi Anca reincepuse tratamentul impotriva cancerului, mediumul i-a spus ca, din ce vede ea, acesta va fi doar un hop in viata artistei. Trecand peste penibilul situatiei de a fi intrebata ce vede in fata a sute de mii de spectatori, ma intreb oare ce efect are o asemenea declaratie asupra psihicului unui om suferind. Mi se pare cea mai cruda ironie sa crezi, sa ti se ia interviuri cum ai reusit sa invingi boala, ca apoi sa revina. E doar o iluzie. Se vorbeste de memorie celulara si de reprogramare la acest nivel. Pe scurt psihicul are puteri curative la nivel fizic. Cunosc (refuz cu indarjire sa vorbesc la trecut de oameni ce nu mai sunt...fizic..printre noi) persoane cu o atitudine uluitoare si un moral aproape neomenesc care tot nu au reusit sa invinga cancerul. Un prieten de familie, medic, zicea ca in majoritatea covarsitoare a cazurilor, cei ce "s-au vindecat" de cancer, tot de asta mor, chit ca peste 3 luni, 1 an, 20.
Am mai auzit, vorbindu-se tot intre medici, ca nah, is mic si imi bag nasul sa aflu tot, ca ar exista tratamente impotriva bolii, lucruri eficiente. Ca s-ar fi descoperit "antidotul", dar ca nu poate fi dat publicitatii acest aspect, pentru ca este extrem de costisitor si n-ar renta pentru Casele de Asigurari de Sanatate, pentru ca , se stie, ele subventioneaza. ..sau poate e doar o teorie.
Ma gandesc, daca personalitati precum Antonie Iorgovan, tratat si la Viena, care au acces (sau pot avea) la cel mai inalt nivel de ingrijire, nu au reusit sa invinga boala, ce sanse are un om de rand?..app pe Wikipedia de ce zic ca a murit de atac de cord?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu