luni, 24 noiembrie 2008

d'ale mileniului 3

Cry baby cry...da' nu pe vreo melodie siropoasa, vreun film bun sau The Lion King, nope, cause we have reasons:)) de fapt reason, se numeste "clor":D S-a pus coana Racy mai devreme sa spele tacticos vasele. Marturisesc ca erau cateva:D Apoi simt ca ma gadila ceva pe nas, dau sa plang.. Bah! da' inca nu-s labila psihic:D, sau ma rog, nu cu efecte atat de pronuntate:)) Cand colo miros de clor. ?!?!?!?!..erm...mai apropii o data mustatile pisicesti de jetul de apa ..clor again:)) hurrey! Mith Busted! Hehe. Traiasca astfel industria de produse cosmetice. Ca vorb'aia luam cu tona cremute, vaxuri, vasiline, lubrifianti, bine, nu si lubrifianti:)) ca sa hidratam pielea. Ce UV-uri, ce vreme rece, ce micronanomaximiniparticule bla bla...da' cloru ce'are? Uite ce mic si omniprezent e! mai, mai sa-l ignori, nu alta. Ma uitam piezis la biata mama cand imi zicea ca ea nu folosea creme, ca avea tenu curat. Now i agree. Probabil nici atata clor nu era. Si produsele cosmetice cred ca-s cel mai mic rau din toate astea. Pai de ce se baga atata clor in statiile de epurare(sau, ma rog, in the process)? Pt ca, calitatea apei in stare naturala a scazut. Cu cate nu e fentata Protectia Mediului? Cate fose fara fund n-au fost facute la cabanele de la munte, ca nu sta nimeni sa vina sa-ti verifice tie odata cu utilizarea ei, daca fosa ta are fund, daca pe proiect asa era trecuta. Ma rog, exemplele sunt multe.
Dam vina pe E-uri. E la moda. Da' cloru ala banuiesc ca-ti gadila flora intestinala de placere. Nu-i bai. Mai nou am vazut ca la Pizza Hut utilizeaza un gen de spray cu care dau pe produse (pizza in cazul eu) pentru luciu, pentru aspect. Banuiesc ca si asta-i de la bunica, i l-au furat de pe raftu ala de sus, unde tinea si dulciurile, ti-amintesti?
..And back to basics, beau un ceai de tei cu miere si lamaie. asta e gustul de ceai al copilariei mele:) Voi cu ce v-ati imbatat simturile lately? (fara conservanti:))) )

2 comentarii:

  1. Well...Se merge pe pricipiul "better safe than sorry." Pentru dezinfectare / decontaminare, in tarile (mai) civilizate se foloseste ozon (Oxigen 3, nu formatia..desi ma gandesc ca agentii patogeni se pot sinucide si de la muzica ) si raze UV hard (energetice , cu lungime de unda mica)-> apa crystal clear fara gust/miros. DAR strainii au instalatii mult mai bune decat noi. Dupa tratamentul din statia de epurare apa pleaca in tevile corodate si expuse din mult iubitul Bucuresti -> sanse mari de [b]recontaminare[/b] -> deci trebuie sa ai ceva activ in apa care sa omoare orice bacterie/protozoar/nasty bug/living thing. Clorul formeaza compusi instabili cu apa si ramane dizolvat in ea cat circula prin tevi adica cel putin pana ajunge la tine si o consumi. Ozonul (oxigenul atomic) nu ramane, razele UV nici atat, lol. Deci ideea e urmatoarea , e mai ieftin sa clorinezi apa pana la limita legala considerata "safe" si sa te asiguri ca nimeni nu se contamineaza cu E . Coli si nu te da in judecata decat sa repari instalatiile. Carpeala romaneasca clasica. Welcome to Bucharest :) Pe vremea bunicii lucrurile erau diferite din mai multe puncte de vedere. Nu se facuse abuz de antibiotice deci nu erau tulpini de E. Coli rezistente. Panza freatica era inca ok. -> fantani. Instalatiile erau noi. Nu existau atatea standarde pro-health -> tinerii de atunci , adultii/varstincii de azi sufera consecintele abuzului chimic. ( DDT ring a bell? ) .
    Lol, ma plictisesc si pe mine citind ce am debitat. "Am dubla personalitate si-o dezvolt p-a treia." (Cheloo)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow..i'm impressed. Nu stiam atatea, desi ai mei sunt ingineri pe hidro:P shame on me. O sa intreb mai multe cand ajung acasa, poate vin si cu niste info inteligente in completare, pe langa aberatiile proprii. Ce ai scris tu e fascinant. Uite cine face research:P Bravo!:P

    RăspundețiȘtergere