miercuri, 21 ianuarie 2009

Despre casatorie


Studiind intens mai zilele trecute la Dreptul Familiei, am dat la capitolul despre divort - spaima unora, dar victoria(mult asteptata a ) altora de un pasaj foaarte interesant:) so here we go:


"Nedumereste ca tocmai oameni care se aleg in mod liber ca sot si sotie, romantic si dezinteresat (cel putin asa spune "legenda contemporana")ajung sa divorteze in asemenea proportie. Explicatia sociologilor, ironica si paradoxala, este ca "tocmai de aceea". Alaturi de volatilizarea suportului afectiv-emotional, mai sunt incriminate emanciparea economica a femeii, liberalizarea vietii sociale de ansamblu, dar si cresterea considerabila a sperantei de viata.:))"


sursa: Florian Emese - Dreptul Familiei, pag.182, ed. C.H Beck, Buc.2008



Voi ce parere aveti? ..se termina cu "pana la adanci batraneti"?:))

11 comentarii:

  1. Parerea proprie si personala este ca nu mai exista de mult "pana la adanci batraneti..." pentru ca oamenii nu mai stiu ce vor in ziua de azi.Sunt toti precum o salcie in vant;
    se inclina in functie de directia vantului

    RăspundețiȘtergere
  2. @pkvlad - ok:) atunci sa speram sa nu se schimbe directia vantului de prea multe ori..ca cine stie in ce mai nimeresti:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca depinde de alegeri, de hormoni, de armonie, de cum te intelegi cu si pe tine in primul rand apoi pe celalalt. depinde de cat de repede te avanti sau cat de incet. sunt atat de multe variabile pentru o relatie "perfecta" incat ne suna imposibil...

    dar exista! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona,tu crezi ca exista sau ai vazut ca exista?
    Toti vedem lucrurile roz la un moment dat,dar va dura el.Cu totii vrem sa iubim si sa avem incredere dar esti 100% sigura ca va dura pana la sfarsitul vietii?
    Sa nu fiu inteles gresit,aveti incredere in oameni,iubiti,suferiti dupa aceea pt ca asta inseamna sa traiesti pana la urma

    RăspundețiȘtergere
  5. se termina "cand nu te mai suport/ cand imi gasesc alta/altu, cand ..."

    RăspundețiȘtergere
  6. @Simona - ooo ce zici tu straine?:) ca bine zici. Da, de multe ori cand nu stii tu in primul rand ce vrei, ajungi sa rabufnesti in cuplu. Cat despre my hormons' choice, nu e intotdeauna o alegerea rea:)) not long lasting but..:))

    @pkvlad - de-aia e bine sa mergi pe model anna nicole smith, sa fii sigur ca o sa dureze pana la sfarsitul vietii. Vietii lui:D

    @McGoGoo - mai mai sanu va recunosc, stimate domn:) bine zis!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca se poate termina in continuare cu "pana la adanci batraneti" . punct.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ela - de ce nu?:P e frumos cu happy ending:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Logic că încă poate continua până la adânci bătrâneți. Întrebarea care s-ar pune mai degrabă este modul în care se termină. Dacă cei doi au trăit fericiți, unul alături de celălalt sau dimpotrivă. Acum peste o sută de ani poate că rezistau mai mult cuplurile, dar oare erau mai fericiți oamenii? Cred că asta ar trebui să fie întrebarea. Atunci era într-adevăr mai greu să scapi de soț/soție și existau poate mai puține tentații (aluzie la ce spunea McGoGoo), dar de aici și până la fericire e cale lungă.

    @pkvlad: și tu cum ești? :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cristian
    Eu? eu ma consider prea batran pentru varsta mea:).vezi tu,eu nu pot avea incredere in oameni, sau daca am stiu totusi ca ma vor dezamagi odata, iar cand vine vorba de o relatie sunt absolut sigur ca voi fi dezamagit.
    "pana la adanci batraneti..." este un gand frumos si promit sa scriu o carte daca voi avea asa ceva,dar nu cred...

    RăspundețiȘtergere
  11. @cristian - veeery good point! dap, intr'adevar acum ceva vreme divortul era considerat o rusine, un esec. Bineinteles ca la nivel emotional asa poate parea oricui, dar cel putin nu mai ai o societate intreaga sa arunce cu rosii:) f tare comentariul tau:)

    @pkvlad - eu doar ce am pus punct la ceva, deci n-a fost pana la adanci batraneti. pe la vreo 80 de ani poate imi faci o oferta de coautorat la cartea aia:)) ce zici?:)

    RăspundețiȘtergere