sâmbătă, 28 februarie 2009

Atentie! taxi Meridian!

Aseara mergeam finut ca oamenii gata de party cu Blonda, Olix si inca 2 prietene, target Coyote:) Se anunta din plin o seara faina, ceea ce a si fost fara micul preambul initiat de soferul maniaco depresiv, ce conducea o masina galbena. Da, v-ati prins, gradele de pe epoleti indica un taximetrist. Ma intreb cat indica alcoolemia in etilotest insa:D.

In jurul orei 23:00 stateam la semaforul de la Universitate, cel de pe straduta cu Spring Time si Cafepedia, vrand sa traversez B-dul Regina Elisabeta si sa intru pe Academiei cand un nene vine pe jos din spate, se opreste in dreptul geamului meu sa-mi zica ceva. Binevoitoare, gandesc na, am o roata lasata, nu-mi merge un stop ceva, las geamul jos. Nenea cu aplomb detaliaza motivul nemultumirii: Nu stateam la linia alba de la semafor!..erm..what the fuckidy fuck fuck?..ochii cat cepele..pupilele dilatate ..articulez spontan un "poftim?!". Eram la juma de m...nici n-aveam ce sa mut masina. Se face verde. Plecam. In masina izbucnesc replici gen"asta-i sanatos?"..."omg"... intru pe Academiei si semnalizez dreapta si ma opresc pt a lasa masinile din spate sa se duca si sa putem cauta linistiti un loc de parcare. Taximetristul isteric, personaj principal negativ, malefic si galben, opreste in paralel si da geamu jos. M-apuca dracii. "dom'le stii cine-s yo?! asa se sta la semafor? bla bla.." . R: "dom'le nu ma intereseaza cine esti, pot suna f bine la Meridian sau la OPC. Care e problema?"..suficient cat nenea sa se dea jos...sa ne sparga un geam?..sa ne dea bucata? Nush...soundz like TROUBLE, so we're out in a blink of an eye. Dar si el:( asa ca nemernicu ne prinde din nou la semaforul care da in Victoriei, in fata la B1. Great! We can run, but we cannot hide. Now what? "N-aveti 7 ani de-acasa..bla bla bla..concluzia..stiti cine-s yo? yo-s taximetrist" Bon. s-a facut verde again, veneau masini, omu s-a carat. Mie insa imi tremurau genunchii mai ceva ca aspicul proaspat asezat in farfurie. Tremuram toata dar pasii tradau lipsa mea de stabilitate si revolta interioara. Asa ca in spiritul dreptatii:)) si in lipsa acuta si motivta a somnului, domnisoara cu pricina suna la 04:30 la Brigada de Politie Rutiera, spunandu-i si domnului de la telefon of-ul meu nocturn si galben:( Domnul a fost amabil. Nush cat a ajutat, macar am putut dormi linistita, desi iarasi incepusem sa tremur.

Intrebarea mea e: daca acum, cand eram 4 oameni in masina, individul s-a comportat asa, daca eram singura sau chiar i-as fi dat motiv sa fie suparat, then what? Cum pot asemeanea oameni labili sa aiba in grija viata altor persoane? daca se urca un nefericit in taxi si se aseza pe locul care nu trebuie si iarasi il apucau dracii?..il vedeam pe client batut la marginea padurii?

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit: am mers cu taxiul de nenumarate ori, chiar de la Meridian, de multe ori oamenii m-au scos din incurcatura in timp util, uneori au ales un traseu mai lung, alteori mi-au placut si le-am lasat un bacsis mai mare. Intotdeauna relatiile se mentineau la nivel civilizat. Stiu ca sunt oamnei stresati, poate, dar nimic nu poate justifica atitudinea soferului de Taxi Meridian, nr indentificare 712.

Voi ce experiente mai putin placute ati avut cu taximetristii?
Sorin mi-a dat o mana de ajutor la nivel de awarness, intr-un articol, aici. Merci!

10 comentarii:

  1. taxiul era galben? ca si eu m-am alergat cu pietre in geam cu un taxi galben

    RăspundețiȘtergere
  2. @Piticu - cazul tau cred ca e unic, trebuia sa-l raportezi;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Omul cred ca avea o problema serioasa si ne gasise pe noi sa se descarce. Urat. Poate trebuia sa sunam la firma.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Olix - next time we know. Dar sper sa nu mai existe a next time...

    RăspundețiȘtergere
  5. prea multa importanta cui nu merita. serios.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu, serios acum, la fazele astea ii bagi in masa ... si ii ignori, sau te bazezi pe masina ta, pe faptul ca cunosti orasul si fugi ... printre blocuri si asa mai departe.

    aka ... eu am alergat-o prin cotroceni la fel, alergat fiind de un taxi gablen cu 2 tigani in el ... :)

    m-am oprit la politie, facut plangere, etc ...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Piticu - bune idei, but i think i'll skip partea cu bagatul in ma'sa:D bine c-ai scapat:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Vorbesc din partea Meridian. Am chemat soferul si pare ca e total pe dinafara problemei. Am vazut si poza si este clar ca nu l-ati confundat. V-as ruga sa-i faceti o reclamatie un pic mai concreta si numai in limba romana pe reclamatii@meridiantaxi.ro. Avem nevoie de asa ceva intrucat este angajat la o alta firma care lucreaza cu noi si sa-i justificam patronului respectiv de ce trebuie sa-l sanctionam sau sa-l scoatem macar din starea de transa in care parea ca era atunci... Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am avut si eu o mica problema cu un taximetrist de la meridian. B-57-MXT. Mergeam pe Lacul Tei, eu pe prima banda cu vreo 50 km/h, el pe a doua cu vreo 30 km/h. Cand l-am depasit i-am stropit masina, fara sa vreau, cu zapada care inca nu se topise intre cele 2 benzi. Taximetristul a inceput sa se crizeze. A incercat sa ma stropeasca si el dar nu i-a mers. La urmatoarea trecere de pietoni m-a depasit si a oprit in fata mea. A coborat din masina si a venit spre mine amenintator. Am coborat geamul sa-i explic ca nu l-am stropit intentionat la care dobitocul m-a scuipat... In caz ca vede ce-am scris as vrea sa stie ca-i doresc lui si familiei lui numai "sanatate".

    RăspundețiȘtergere