joi, 5 februarie 2009

Guest Post: Seijo dintr-un unghi timid



Daca o vezi la o masa intr-o cafenea, vei remarca o prezenta proaspata si cuminte, rareori cu un ras tare..daca o vezi intr-o biblioteca, va fi intruchiparea studentei eminente pierduta uneori intre 3 romane si un ceai, dantele si parfumuri cu esente lemnoase.
Laura insa este omul ce imbina fragilitatea cu puterea si independenta. Intotdeauna a stiut de ce si mai ales cat are nevoie. O descoperi treptat caci personalitatea ei expansiva ascunde un ermetism deghizat, e ca un parfum ce se volatilizeaza piramidal, iar cand ajungi la esenta tare simti ca de abia incepi sa o cunosti. Ma voi opri aici si va voi lasa sa degustati textul, asa Joacainjoaca:)..prima frantura de ganduri trimisa a fost utterly shocking..promit sa o public saptamana viitoare pe vremea aceasta.


"Pe tine nu te scriu in lumina de pixeli a monitorului care acum mi-ar obtura emotia. Pe tine te scriu in emotie.

In tine e revolta pacatului tau care, de la inceput, era dragoste. Dar nu o aflasesi pe atunci, cand ai dat nastere unei porunci pentru ea si ai virat atat de brusc si de tare pe scara valorilor, incat ai plonjat in parapetul dintre viata si tine.

Iar ea ti-a jucat atat de maestros porunca, incat ea si porunca ta se simteau bine una cu multi ceilalti in timp ce tu si porunca ta pentru ea ati inceput sa colorati in nuante de fatal cenusiu adevarata relatie stapan-supus. Caci pe cand tu te credeai un rost la balul mascaricilor de fiecare seara, ea ti-a sfarmat numaidecat cu greutatea puritatii rochiei din care se vindea banos pentru tine noapte de noapte, ti-a sfarmat nasul de clovn in bomboane fondante.

Si au inceput sa se adune din acele locuri de pierzanie; si-au inceput sa se adune in tine si sa-ti dea o constiinta din al carei negru s-a stors, in ritmul salvarii rosului rochiei ei, ca apoi sa se mantuiasca in alb. Din neputinta constiintei tale rabufneau alte numeroase ordine care erau anihilate prin insasi executarea lor imediata, de la mic la mare, de la mic la moarte. Moartea ta. Caci ramanand singur intr-o lume pe care in mare parte ai sfidat-o, ai murit cu frica si dorinta de a nu muri in brate. "

Un comentariu:

  1. Felicitări, Laura! De-abia aştept săptămâna viitoare... nebunatico! :p

    RăspundețiȘtergere